S radom je krenuo Virtuoz centar vrlina. U Virtuozu se provodi prvi sustavni program izgradnje vrlina u Hrvatskoj, namijenjen djeci od 4 do 12 godina. Program Virtuoza je pedagoški, znanstveno i vrijednosno utemeljen program, kojeg su pažljivo razvijali stručnjaci za rad s djecom.
U Virtuozu vjerujemo da svako dijete ima potencijal za izvrsnost. Naša je misija pomoći da se taj potencijal ostvari.

Od čega se sastoji Virtuoz program?

Program Virtuoza je pedagoški, znanstveno i vrijednosno utemeljen program, kojeg su pažljivo razvijali stručnjaci za rad s djecom. Radionice se izvode jednom tjedno, u trajanju od 45 do 60 minuta.

Program se odvija tijekom cijele školske godine, a obuhvaća 5 tematskih cjelina:

  • vrijednosti
  • vrline uma
  • vrline srca
  • vrline djelovanja
  • vrline odnosa

Kroz 38 radionica djeca razvijaju preko 30 različitih vrlina koje im pomažu uspješno odgovoriti na životne izazove. Svi materijali koji se koriste su metodički prilagođeni i u skladu s uzrastom djeteta. Posvećujemo pažnju svakom detalju koji će djeci pomoći da ostvare rezultate.

Tko čini Virtuoz?

Virtuoz centar vrlina čini multidisciplinarni tim, čiji članovi su svoja znanja iz pedagogije, psihologije i filozofije pretočili u jedinstveni program izgradnje vrlina. Vodi nas želja da pomognemo djeci u nošenju sa sve većim izazovima današnjice. Spajamo znanja iz razvojne psihologije, filozofije vrlina i najsuvremenije pedagoške metode kako bismo djeci omogućili najbolju priliku za rast i učenje.

Naš tim čine:

Barbara Ljubas magistra je socijalne pedagogije s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom. Radila je kao stručna suradnica u osnovnoj školi i kao voditeljica preventivnih programa. U Virtuozu radi kao koordinatorica programa i glavna provoditeljica radionica. U slobodno vrijeme voli raditi ono što radi na poslu – provoditi vrijeme s djecom, najviše nećacima.

Hrvoje Vargić magistar je filozofije i ekonomije, otac dva dječaka i uskoro doktor znanosti. Glavni je idejni začetnik Virtuoza, kojega je pokrenuo nakon što je razvio globalni program izgradnje karaktera za osnovne i srednje škole koji se provodi u preko 30 zemalja diljem svijeta. U Virtuozu radi kao voditelj programa. U slobodno vrijeme uživa u igri sa sinovima, čitanju i nogometu.

Ivana Vid Vargić klinička je psihologinja i neurofeedback trenerinca. Svakodnevno provodi psihodijagnostičku procjenu djece te savjetovanje roditelja. Završila je prvi stupanj kognitivno-bihevioralne terapije. Svoje iskustvo nastoji kontinuirano obogaćivati usavršavajući se na stručnim konferencijama s tematikom dječjeg razvoja, koje je ujedno i njeno polje interesa. Slobodno vrijeme najradije provodi vježbajući pilates ili čitajući knjige.

Zašto je pokrenut Virtuoz?

Shvatili smo da djeca danas imaju mnogo prilika za stjecanje informacija, ali da im više nego ikad treba kvalitetna prilika za izgradnju iznimnog karaktera. Karakter kojeg krase vrline dugoročni je preduvjet uspješnog odgovora na životne izazove.

Virtuoz Centar vrlina nastao je u sklopu projekta Po(s)tres: vrednotama protiv stresa, koji kao korisnik provodi udruga Svjetski savez mladih Jugoistočna Europa. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 489.726,23 kn, od čega udio EU sufinanciranja iznosi 416.267,30 kn, dok je 73.458,93 kn financirano iz proračuna RH. Projekt se provodi od 17.7.2022. do 17.1.2024.

Za sva pitanja javite nam se na kontakt. Za više odgojnih savjeta i informacija o programu, pratite nas na webu i društvenim mrežama.

Comments are disabled.