U ponedjeljak, 17. listopada 2022., započela je provedba radionica u Osnovnoj školi Ružičnjak u Zagrebu. Radionice provode u sklopu projekta Po(s)tres: Vrednotama protiv stresa. Proveden je prvi modul radionica s učenicama Osnovne škole Ružičnjak. Po jedan školski sat održan je sa svakim od viših razreda.

Sa sva četiri razreda radila se tema ljudskog dostojanstva i slobode za izvrsnost. Na radionicama sudjelovalo je ukupno 50 učenica, zajedno s razrednicama i psihologinjom škole. Učenice su bile izrazito zainteresirane i aktivne u radu. Upoznale su se s temama neotuđivog ljudskog dostojanstva, slobode za izvrsnost i vrijednosti. 

S obzirom na kompleksnost teme i apstraktnost određenih pojmova, radionice su pažljivo osmišljene i u svakom dijelu prilagođene uzrastu učenica. Metode i primjeri korišteni s osmim razredom razlikovali su se od onih korištenih u petom razredu.

Prvi dio sata uložen je na upoznavanje s voditeljicom Barbarom Ljubas, projektom i sadržajem nadolazećih radionica. Nakon toga, odigrane su igre učenja imena i upoznavanja, a potom se krenulo sa sadržajem radionice.

Projekt Po(s)tres: vrednotama protiv stresa provodi udruga Svjetski savez mladih Jugoistočna Europa. Partner na projektu je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 489.726,23 kn, od čega udio EU sufinanciranja iznosi 416.267,30 kn, dok je 73.458,93 kn financirano iz proračuna RH. Projekt se provodi od 17.7.2022. do 17.1.2024.

Za više informacija o nadolazećim radionicama, pratite nas na webu i društvenim mrežama.

Želite da i Vaše dijete sudjeluje u ovom programu? Prijavite se na Virtuoz program i izgradite vrline svog djeteta.

Za sva pitanja javite nam se na kontakt. Za više odgojnih savjeta i informacija o programu, pratite nas na webu i društvenim mrežama.

Comments are disabled.